Dani García, a neves sztárséf, étlapjára felkerült egy különleges ízélmény: a Fény Utcai Piac gazdag ízvilágát megörökítő BIBO Lángos. Ez a különleges fogás a hagyományos ízek modern értelmezése, amely a piaci frissességet és a kreativitást egyesíti.


A fővárosunk szívében, a Fény Utcai Piac termelői között tett látogatást Dani García, a világhírű séf, akit Mautner Zsófi kalauzolt. A BiBo Budapest megnyitójának keretében a séf felfedezte a helyi magyar termelők által kínált friss alapanyagokat és ízeket, amelyek mélyen megérintették őt. Az itt szerzett tapasztalatok inspirálták legújabb fogásának megalkotására, a Bibo Lángosra, amely mostantól a budapesti étterem étlapján is szerepel, lehetőséget adva minden gasztronómának, hogy megkóstolja ezt az izgalmas ínycsiklandó remekművet.

Dani García nyitott a különböző kultúrák ízeire, hiszen a BiBo étterem márkájának koncepciója is a nemzetközi, valamint a helyi ízek találkozására épül. Kreatív alkotóként tudatosan lépett ki a rangos díjak kínálta csillogásból, hogy visszatérhessen hivatása gyökereihez. A séf számára az inspiráció a legautentikusabb helyszíneken rejlik, ahol a termelőkkel és történeteikkel is megismerkedhet. Egy kreatív séf számára egy piac olyan, mint egy könyvtár: az emberekkel folytatott beszélgetések, a megannyi történet, hatás és inger ösztönzi a kreatív fantáziát, és utat nyit meglepő ízpárosításokhoz.

Related posts